ЦВК ухвалила рішення про участь комуністів на дострокових виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦВК ухвалила рішення про участь комуністів на дострокових виборах

ЦВК ухвалила рішення про участь комуністів на дострокових виборах
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія ухвалила рішення щодо участі КПУ у дострокових парламентських виборах. Постановою ЦВК представникам Комуністичної партії України було відмовлено у реєстрації в якості кандидатів на вибори до Верховної Ради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ЦВК.

Також було відмовлено в реєстрації представника Компартії у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Станом на 22 червня в одномандатних виборчих округах вже зареєстровано 1380 кандидатів, а також 1313 кандидатів, включених до виборчих списків десяти політичних партій в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

1155 чоловік з кандидатів в одномандатних округах балотуються в порядку самовисування, 225 осіб висунули політичні партії. 17 кандидатам, висунутим в порядку самовисування, в реєстрації відмовлено.

24 травня про намір взяти участь у дострокових парламентських виборах повідомив голова КПУ Петро Симоненко. Однак ця ідея входить в протиріччя з діючим законодавством. У грудні 2015 року суд задовольнив позов Мінюсту і заборонив діяльність КПУ.

Незважаючи на те, що Компартія подала апеляцію на судове рішення, її розгляд було зупинено до розгляду Конституційним судом питання про конституційність заборони комуністичної символіки.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, хто фінансує партію Вакарчука «Голос».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?