На Марсі виявили ознаки життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Марсі виявили ознаки життя

На Марсі виявили ознаки життя
Джерело:  online.ua

Спеціалісти NASA за допомогою марсоходу Curiosity виявили в атмосфері планети Марс значну кількість метану, що побічно може свідчити про наявність на планеті живих істот. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Вчені отримали великий обсяг інформації з марсоходу. Тепер вони збираються провести нові експерименти, щоб підтвердити гіпотезу про наявність метану. Результати цих досліджень будуть оприлюднені найближчими днями

Науковці розповіли, що метан на поверхні планети був вироблений недавно, оскільки сонячне світло і хімічні реакції його руйнують. Однак дослідники не виключають, що газ міг знаходитися всередині планети мільйони років, і лише зараз виходить на поверхню через тріщини.

У 2013 році марсохід вже знаходив перші ознаки наявності метану в атмосфері Марса. Дані, отримані на цьому тижні, свідчать, що зараз рівень газу в три рази перевищує показники, зафіксовані шість років тому.

Як відомо, на Землі метан виробляють живі організми.

В кінці березня цього року Curiosity вже знаходив у марсіанському кратері Гейл сполуки азоту – газу, який необхідний для виживання живих організмів. Його поява може бути пояснена падінням астероїдів або наявністю газоподібного водню в атмосфері Марсу.

Нагадаємо, що засновник Amazon Джеф Безос нещодавно розповів, як він збирається колонізувати Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?