Ціни на нафту стрімко пішли вгору - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту стрімко пішли вгору - відома причина

Ціни на нафту стрімко пішли вгору - відома причина
Джерело:  online.ua

Світові ціни на "чорне золото" почали стрімко зростати на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані торгів.

Зазначається, що станом на 09:00 за Києвом серпневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на $0,29 (0,44%) - до $65,49 за барель. На торгах минулої п'ятниці контракт подорожчав на $0,75 (1,16%) - до $65,2 за барель.

"Вартість ф'ючерсу на WTI на серпень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчала на $0,4 (0,7%) - до $57,83 за барель. Під час попередніх торгів ця марка подорожчала на $0,36 (0,63%) - до $57,43 за барель. Таким чином, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $7,66 на користь Brent. Минулого тижня Brent зросла в ціні на 5,1%, а WTI - на 9,4%", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що головним фактором, який продовжує підтримувати вартість "чорного золота", залишається напруга у відносинах між США і Іраном.

Як відомо, минулого тижня ціна на нафту перевищила 65 доларів за барель, після того, як Іран збив безпілотник США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруський концерн "Белнефтехим" повідомив, що буде вимагати компенсації від російської "Транснафти" за постачання неякісної нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?