Скандал у Польщі: хворого українського заробітчанина вивезли до лісу помирати
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал у Польщі: хворого українського заробітчанина вивезли до лісу помирати

Скандал у Польщі: хворого українського заробітчанина вивезли до лісу помирати

Неподалік від міста Вонгровець у Великопольському воєводстві Польщі посеред лісу було знайдено тіло 36-річного українця Василя Чорнея. Як виявилось, замість виклику «швидкої» роботодавець наказав вивезти його помирати в ліс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gazeta Wyborcza.

За даними поліції, українець працював на підприємстві з виробництва трун поблизу міста Новий Томишль. Під час спеки чоловік втратив свідомість. Власниця підприємства заборонила іншим працівникам викликати медичну допомогу, наказавши всім йти додому. Після цього тіло чоловіка зникло з території підприємства. Разом з ним зник ще один українець, який теж працював на цій фірмі.

Після знаходження тіла власницю підприємства заарештували, а зниклого українця оголосили в розшук. Через кілька днів його знайшли в одному з місцевих хостелів.

Польські правоохоронці впевнені, що доказів по цій справі достатньо для для пред’явлення звинувачення в ненаданні допомоги чоловіку без свідомості, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це жінці, що віддала наказ вивезти тіло чоловіка в ліс, загрожує до 5 років ув'язнення. Подібне покарання також загрожує затриманому громадянину України, який переховувався і приховав інформацію, тим самим перешкоджаючи слідству.

За словами дружини померлого, раніше її чоловік не мав проблем зі здоров'ям і не втрачав свідомості. В Україні у нього залишилося троє неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому українець став героєм польських ЗМІ після порятунку людей у масштабній ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?