Шокуюча цифра: скільки разів на день людина впадає в мікросон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Шокуюча цифра: скільки разів на день людина впадає в мікросон

Шокуюча цифра: скільки разів на день людина впадає в мікросон
Джерело:  online.ua

Американські вчені зазначають: якщо ви відчували, як під час виконання повсякденних справ ваші повіки опускаються на кілька секунд, - це був мікросон. Згідно з даними останніх досліджень, 16,5% смертельних аварій в США викликані саме мікросном, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

"Однією з найжахливіших катастроф, пов'язаних з цим явищем, вважається крах літака AirFrance Flight 447 в 2009 році, в результаті якого загинули 228 осіб. Причину аварії встановили після прослуховування розмов. Справжня причина аварії стала зрозуміла, коли слідчі прослухали записи переговорів екіпажу і виявили, що капітан спав всього годину протягом дня", - сказано в повідомленні.

Нещодавно було проведене спеціальне дослідження. в ході якого учасників просили зіграти в 50-хвилинну комп'ютерну гру, в якій вони слідували за точкою по екрану за допомогою джойстика. Протягом цього часу дослідники спостерігали за рухом очей і мозковою діяльністю, шукаючи ознаки сонливості.

"В учасників тесту в середньому зафіксували 79 епізодів мікросну, причому деякі тривали цілих шість секунд. Дослідження показало, що під час мікросну певні частини нашого мозку "намагаються відновити чуйність" в тих відділах, які відключаються. І можливо, це викликає раптовий мимовільний поштовх, який ви відчуваєте, коли ваша голова починає важчати", - пише видання.

Не потрібно забувати, що навіть втрата години сну може негативно вплинути на здоров'я людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, як кількість сну впливає на шкіру. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?