1 липня українцям підвищать пенсії: подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

1 липня українцям підвищать пенсії: подробиці

1 липня українцям підвищать пенсії: подробиці
Джерело:  online.ua

Починаючи з 1 липня окремим категоріям громадян буде підвищена пенсія. За інформацією Кабінету міністрів, на додаткові гроші можуть розраховувати жінки, які мають стаж роботи понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Урядовий портал».

Як заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, підвищення розраховано для тих, хто які має великий стаж роботи, але невеликі пенсії через невисоку зарплату.

В середньому пенсія становитиме не менш як 2 тис. грн. Це стане черговим етапом перерахунку пенсій. В подальшому збільшення пенсій відбуватиметься в автоматичному режимі.

«Всі процедурні моменти закріпимо вже на найближчому засіданні уряду», – повідомив Гройсман.

Станом на 1 квітня 2019 року в Україні було зареєстровано 11,4 мільйонів пенсіонерів. Про це свідчать дані Пенсійного Фонду. Середній розмір пенсії становить 2899,04 гривень.

У порівнянні з 1 січня 2019 року розмір пенсії зріс на 253,38 гривень (до цього він становив 2645,66 гривень).

Нагадаємо, що сьогодні у Держстат повідомили, скільки субсидій отримують українці і який їхній розмір. Також було оприлюднено інформацію, де найбільше оформляють субсидій на відшкодування витрат за послуги ЖКГ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?