Вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад

Вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад
Джерело:  MedicalXpress

Науковці з університету Ілінойса (США) виявили, що фенольні сполуки, які містяться в лушпинні какао-бобів, можуть запобігти резистентності до інсуліну, який призводить до серцево-судинним захворюванням і діабету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXress.

Вчені дізналися, що фенольні сполуки сприяли відновленню пошкоджених мітохондрій, блокували запалення та зменшували накопичення жиру в адіпоцитах.

На переконання науковців, споживання екстракту з лушпиння какао-бобів може запобігти мітохондріальній дисфункції, яка протидіє інсуліну. Вчені вважають, що феноли можна витягати з лушпиння бобів та додавання в інші продукти, в тому числі напої, підвищуючи не тільки їхню харчову цінність, але й користь для організму з медичної точки зору.

Зараз лушпиння какао-бобів є побічним продуктом при виробництві шоколаду. Усього в світі щороку знищується близько 700 тисяч тонн такого лушпиння. Переважна частина – спалюється, що лише посилює забрудненість атмосфери.

Нагадаємо, що не так давно очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чим краще замінити цукор для поліпшення свого стану здоров’я. Шоколад виявився одним з найбільш прийнятних варіантів для такої заміни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?