Стало відомо про смертельну небезпеку пляжів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо про смертельну небезпеку пляжів

Стало відомо про смертельну небезпеку пляжів
Джерело:  online.ua

Американські вчені змогли довести, що перебування на пляжі може таїти смертельну небезпеку для людини. Щоправда, не завжди, а лише за певних умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Annals of Internal Medicine.

Виявилось, що найбільшу загрозу для людини на пляжі представляють бактерії Vibrio vulnificus, які можуть потрапити в організм через відкриті рани під час купання або морепродукти.

Якщо раніше ці бактерії можна було знайти лише в тропічних широтах – вздовж Флориди, то тепер, на фоні глобального потепління, вони перемістилися також і на північ – в район Чесапікської затоки (штат Делавер), що приблизно на одній широті зі столицею США Вашингтоном.

Вчені уточнили, що бактерії Vibrio vulnificus не завжди небезпечні для людини, однак іноді вони можуть сприяти появі інфекції кровотоку. Це захворювання, в свою чергу, може привести до ампутації кінцівки або навіть до летального результату.

Що уберегти себе від подібної перспективи, треба уникати плавання у морській воді при наявності порізів на тілі. Також не можна допускати, щоб така вода потрапляла в шлунок. На думку вчених, найкращим варіантом з точки зору безпеки буде відпочинок біля басейну.

Нагадаємо, що кілька днів тому американські вчені розповіли, від якої хвороби рятує шоколад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?