«Це не наша церква»: Філарет підготував відповідь на рішення ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

«Це не наша церква»: Філарет підготував відповідь на рішення ПЦУ

«Це не наша церква»: Філарет підготував відповідь на рішення ПЦУ
Джерело:  online.ua

Почесний патріарх ПЦУ Філарет оголосив, що не визнає Православну церкву України, оскільки він є предстоятелем УПЦ Київського патріархату. Також він повідомив, що вчорашнє рішення синоду ПЦУ про відсторонення від керівництва над Київською єпархією його не стосується. Ці заяви були озвучені сьогодні в ході прес-конференції, інформує ONLINE.UA.

«Ми церква незалежна. У нас був Собор 20 червня, і ми там заявили, що не належимо до цієї так званої ПЦУ. Їхні постанови і покарання нас не стосуються», – оголосив Філарет.

Крім цього, почесний патріарх додав, що «відмежовується від так званої ПЦУ, оскільки це не наша церква».

Як відомо, вчора Синод Православної церкви України вирішив передати всі монастирі і храми Києва, які входять до ПЦУ, у безпосереднє управління митрополита Єпіфанія. Філарет, який до цього мав повноваження глави Київської єпархії, такі дії вважає рейдерською атакою.

На переконання Філарета, ПЦУ незаконно захопила Свято-Феодосіївський чоловічий монастир у Києві та церкву Пирогощі на Контрактовій площі.

«Зараз планується захоплення Володимирського собору», – оголосив почесний патріарх.

Захищати інтереси Київського патріархату в судах Філарет не має наміру, тому що «суди у нас продажні, там можуть захистити неправду». Замість цього патріарх планує апелювати до української та світової громадськості.

Філарет повідомив, що днями було відновлено Синод УПЦ Київського патріархату. Він поки що складається з п’яти архієреїв, включаючи самого Філарета.

Нагадаємо, що участь у «Помісному соборі» УПЦ КП була проігнорована майже усіма архієреями ПЦУ. Філарета підтримали лише два архієрея з Росії – архієпископ Білгородський і Обоянський Іоасаф (Шибаєв) та єпископ Валуйський Петро (Москальов).

Незважаючи на те, що вчора Синод ПЦУ відсторонив Філарета від управління Київською єпархією, в знак визнання його минулих заслуг за ним вирішено зберегти місце в єпископаті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?