Вчені назвали несподівану користь відпустки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали несподівану користь відпустки

Вчені назвали несподівану користь відпустки

Виявляється, відпустка не тільки приємна, але й корисна для організму людини. Саме до такого висновку прийшли вчені із Сіракузького університету в Нью-Йорку. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, щорічна відпустка суттєво знижує ризик появи серцево-судинних захворювань.

За даними науковців, у людей, які побували у відпустці, спостерігається зниження 25% ризику метаболічного синдрому. В свою чергу, це призводить до зменшення випадків таких серцево-судинними захворювань, як гіпертонія та атеросклероз. Також знижується ризик появи діабету другого типу.

В ході вивчення показників стану здоров’я 63 працівників до того, які вони побували в оплачуваних відпустках, і після них, вчені помітили суттєві зміни в аналізі крові. Після виходу з відпустки ризик метаболічного синдрому знижувався майже на чверть. У значної кількості співробітників спостерігалось зменшення об’єму талії. Втрата ваги, відповідно, позитивно впливала на роботу серцево-судинної системи.

Нагадаємо, що не так давно вчені розповіли, як дієта може допомогти у боротьбі з депресією. Виявилось, що відмова від жирних продуктів, солі та цукру дає максимально позитивний результат для покращення стану здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?