Аналітики підрахували, скільки українці щороку витрачають на відеоігри
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики підрахували, скільки українці щороку витрачають на відеоігри

Аналітики підрахували, скільки українці щороку витрачають на відеоігри
Джерело:  online.ua

Кількість геймерів – людей, які регулярно грають в комп’ютерні відеоігри, в Україні становить 15,5 млн чоловік. Їхні сукупні щорічні витрати досягли 203 млн доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За даними аналітиків, ринок відеоігор у цьому році зросте більше ніж на 15%. Сприяє цьому не тільки збільшення кількості геймерів, але й допоміжні фактори: поява в більшості регіонів країни високошвидкісного 4G покриття та зростання доходів населення.

Щоправда, платити за ігри готові далеко не всі українці. Представник компанії Wargaming Дмитро Базилевич вважає, що платить за ліцензійний доступ до гри тільки кожен другий геймер. Інші використовують нелегальний софт або грають у безкоштовні ігри. Але й навіть в цих умовах є позитивна тенденція для розвитку ринку.

«Щорічний приріст у нашій країні вже другий рік поспіль незначно перевищує загальносвітове зростання індустрії (13,4%)», – стверджує Базилевич.

За оцінкою експертів, у 2019 році ігрова індустрія в усьому світі згенерує прибуток для розробників і видавців в обсязі 152 млрд доларів. Це майже на 10% більше, ніж минулого року.

Вже чотири роки поспіль найбільшим ринком в індустрії відеоігор є Китай. На другому місці – США. Очікується, що Сполучені Штати вперше з 2015 року посунуть КНР з першого місця за рівнем витрат. Загалом ці дві країни генерують майже 50% прибутку всієї світової галузі відеоігор.

Нагадаємо, що в сусідній Росії кілька тижнів стався скандал – комуністи оголосили вимогу заборонити відеогру «Секс зі Сталіним».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?