МЗС терміново відкликає посла України при ПАРЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС терміново відкликає посла України при ПАРЄ

МЗС терміново відкликає посла України при ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ відкликає свого посла при Раді Європи для консультацій. Там вважають: призупинення участі української делегації в ПАРЄ – цілком логічний крок. Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

За словами дипломата, Україна не назавжди покидає ПАРЄ, бо не хоче "віддавати Раду Європи на поталу Росії та її друзям".

"Наш юридичний і людський обов’язок брати участь у механізмах захисту прав людини в Раді Європи. Хоч арсенал цих механізмів далеко не ідеальний, але важливий. У всьому іншому Рада Європи втратила нашу довіру, і відновити її буде надзвичайно складно", – наголосив Клімкін.

Саме тому МЗС наразі відкликало українського посла при Раді Європи.

"Ми відкликаємо посла для консультацій. Стратегія зрозуміла, тактика теж, але доточимо разом", - наголосив український дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія ще не встигла повернутись до ПАРЄ завдяки проросійському рішенню Асамблеї, однак уже ставить країнам-членам свої умови. За словами представників російської делегації, РФ не буде миритись із жодними обмеженнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?