Звільнення українських моряків: у Кремлі виступили з цинічною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнення українських моряків: у Кремлі виступили з цинічною заявою

Звільнення українських моряків: у Кремлі виступили з цинічною заявою
Джерело:  online.ua

Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов`язав Росію до 25 червня поінформувати суд про виконання наказу про звільнення українських військовополонених моряків і кораблів, захоплених у районі Керченської протоки. Влада РФ цинічно заявила, що не збирається нічого виконувати.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Так, речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що "цей випадок не є підсудним для цієї судової інстанції". Пєсков сказав, що у цьому і полягає позиція РФ. Тобто Росія збирається проігнорувати рішення Міжнародного суду.

"Повноваження суду просто не поширюються на цю ситуацію", - сказав Пєсков.

Окрім того, прес-секретар Путіна додав, що позиція Росії була викладена в суді її представниками.

Як відомо, у листопаді минулого року російські прикордонники у Керченській протоці обстріляли та захопили три кораблі ВМС України, які прямували з Одеси в Маріуполь, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що президенти США та РФ Дональд Трамп та Володимир Путін планують обговорити українське питання в рамках саміту G-20. Зокрема сторони говоритимуть про звільнення полонених моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?