Чи залишиться шкільна форма: у Міносвіти роз’яснили указ президента Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи залишиться шкільна форма: у Міносвіти роз’яснили указ президента Зеленського

Чи залишиться шкільна форма: у Міносвіти роз’яснили указ президента Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що питання шкільної форми має вирішуватися на рівні школи – вчителями, учнями та їхніми батьками. Про це чиновниця розповіла на конференції «Нова українська школа: успіхи та виклики першого року впровадження», інформує ONLINE.UA.

Щодо указу про обов’язкове носіння шкільної форми, який було видано у 1996 року колишнім президентом Леонідом Кучмою, то Гриневич прокоментувала його наступним чином:

«Фактично цей указ уже давно застарів, і ми практично останнім часом ним не користувалися. Адже він прив’язував нас до якихось зразків форми, до якихось тканин, з яких має виготовлятися форма… Важливо, щоб цей одяг був комфортний, гігієнічний, із тканин, які «дихають», щоб діти почувалися вільно», – заявила очільниця освітнього відомства.

Міністр переконана, що рішення, як саме має визначатися приналежність учня до конкретного навчального закладу, має залежати від самих шкіл.

«Хтось придумає безрукавку, на якій є емблема або знак приналежності до школи, а хтось визначить, що вони носитимуть ту чи іншу форму», – зазначила Гриневич.

Як відомо, 20 червня президент України Володимир Зеленський скасував указ Леоніда Кучми про обов’язкове носіння шкільної форми.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Міносвіти поскаржилися щодо «проросійського тиску» на авторів підручників з історії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?