Конституційний суд дозволив домашній арешт для терористів
Категорія
Політика
Дата публікації

Конституційний суд дозволив домашній арешт для терористів

Конституційний суд дозволив домашній арешт для терористів

Конституційний суд ухвалив рішення про невідповідність Конституції норми, згідно якої для підозрюваних в державній зраді і тероризмі у якості запобіжного заходу міг бути обраний лише арешт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

В ході сьогоднішнього засідання по скарзі, поданої від імені народного депутата Надії Савченко та екс-глави Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді, Велика палата Конституційного суду визнала неконституційним положення 5 статті 176 Кримінального процесуального кодексу, згідно з яким до підозрюваних у злочинах проти основ національної безпеки і тероризмі не можна застосовувати будь-які інші запобіжні заходи, крім тримання під вартою.

Як відомо, 15 квітня Броварський міськрайонний суд Київської області відпустив з-під варти Савченко і главу організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, які обвинувачувалися в підготовці масштабного терористичного акту в центрі Києва.

За даними слідства, Савченко та Рубан збиралися за допомогою завербованих спільників обстріляти зі 120-мм мінометів Верховну Раду та урядовий квартал. Слідчі органи мають документальне підтвердження того, що зброя для здійснення терористичного акту Рубану і Савченко була надана бойовиками ДНР.

В разі виконання задуманих планів Савченко могли загинути сотні киян, причому не тільки народні депутати, які знаходилися під куполом Верховної Ради, але й сторонні громадяни: журналісти, кухарі, прибиральниці, охоронці та звичайні перехожі.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Надія Савченко розповіла, що розраховує в новому уряді отримати посаду міністра оборони або міністра закордонних справ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?