У Сан-Франциско вирішили заборонити електронні сигарети
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сан-Франциско вирішили заборонити електронні сигарети

У Сан-Франциско вирішили заборонити електронні сигарети
Джерело:  online.ua

Каліфорнійський мегаполіс Сан-Франциско став першим містом в Сполучених Штатах, де заборонені електронні сигарети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

У муніципалітеті пояснюють причину такого рішення намаганням обмежити розповсюдження нікотинової залежності серед молоді.

За словами депутата міської ради Шаманна Уолтона, протягом десятиліть влада боролася з поширенням тютюну. Але зараз у людей є «пристрій, заряджений нікотином і хімічними речовинами, яке викликає у людей залежність». Тому боротьба з тютюнопалінням має розповсюджуватися не лише на звичайні сигарети, але й на аналогічні електронні пристрої.

Наразі відомо, що заборона ще не вступила в силу. Рішення міської ради, проголосоване більшістю депутатів, має підписати мер Сан-Франциско. Після цього має пройти ще 30 днів для вступу документа в силу.

Згідно рішення міської ради, продавцям буде надано 6 місяців для розпродажу наявних запасів електронних сигарет. Після цього реалізація цього товару буде знаходитися під повною забороною.

Обмеження продажу електронних сигарет має численних прихильників з боку активістів та представників медичних організацій. Однак є й противники цього рішення. На їхню думку, це може зіграти на користь куріння звичайного тютюну. Крім того, експерти вважають електронні пристрої для інгаляції нікотинового розчину більш безпечною альтернативою звичайним сигаретам.

Нагадаємо, що на днях аналітики підрахували, скільки українці щороку витрачають на відеоігри.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?