Дарт Вейдер знову намагається стати депутатом Верховної Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Дарт Вейдер знову намагається стати депутатом Верховної Ради

Дарт Вейдер знову намагається стати депутатом Верховної Ради
Джерело:  24 канал

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати Дарта Вікторовича Вейдера. Його висунула політична партія «Блок Дарта Вейдера». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал ».

Відомо, що 32-річний Дарт Вейдер мешкає у Києві, але балотується в Одесі на виборчому окрузі №135. Судимість у кандидата відсутня. Він є членом партії «Блок Дарта Вейдера», має вищу освіту та займає посаду директора ТОВ «Темна сторона сили».

Висунення Дарта Вердера кандидатом на вибори відбувається далеко не вперше. Цей проект в українській політиці з’явився ще у 2011 році, коли однойменні персонажі «Зоряних війн» балотувалися на виборах міських голів Одеси і Києва.

У 2014 році Дарт Олексійович Вейдер намагався стати кандидатом на посаду президента України. Щоправда, безуспішно, оскільки під час реєстрації у ЦВК він відмовився зняти з голови шолом для ідентифікації особи.

На позачергових парламентських виборах 2014 року Дарт Викторович Вейдер очолив першу п’ятірку «Інтернет-партії України». Цікаво, що наступні місця в списку за ним займали Палпатін, Чубакка, Амідала та Йода.

У 2015 році спостерігалося «розмноження» Дартів Вейдерів. Кандидатами в депутати місцевих рад та міських голів стали відразу 44 персонажі космічної епопеї.

Зокрема, Дарт Вікторович Вейдер став кандидатом на пост міського голови Києва, Дарт Миколайович – претендентом на посаду одеського мера, а Дарт Олегович – учасником перегонів на посаду харківського міського голови. Ніхто з перерахованих перемоги на виборах здобути не зміг.

Експерти пояснюють причину появи численних Вейдеров тим, що участь у виборах «технічних кандидатів» дає можливість вплинути на результати. Мета технічного кандидата полягає не в здобутті виборній посаді, а в можливості провести в виборчі комісії своїх представників, які насправді будуть працювати на іншого кандидата.

Закони України не обмежують число кандидатів. Якщо їх представників більше, ніж дозволяє регламент виборчкому, місця в комісії розподіляють за допомогою лотереї. При цьому наявність технічних кандидатів підвищує шанси на проведення одного з «своїх» в комісію.

Нагадаємо, що позавчора ЦВК відмовила в реєстрації ще кільком відомим політикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?