Вчені розповіли, чому жити у багатоповерхівках небезпечно
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, чому жити у багатоповерхівках небезпечно

Вчені розповіли, чому жити у багатоповерхівках небезпечно
Джерело:  online.ua

Вчені з Литовського університету медичних наук запевняють, що забруднення повітря і проживання в багатоквартирних будинках можуть підвищувати ризик хвороб серця, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Фахівці вирішили оцінити зв'язок відстані між приватними й багатоквартирними будинками та дорогами (а також зеленими насадженнями) з розвитком гіпертензії та ознаками метаболічного синдрому.

Вчені дійшли висновку, що забруднення повітря від автомобільних вихлопів сприяє підвищенню кров'яного тиску і виникнення стану, що передує цукровому діабету.

"Однак негативний вплив спостерігалося тільки у тих, хто жив в багатоквартирних будинках. Вчені вважають, що поблизу багатоповерхівок дорожній рух інтенсивніший і автомобільних вихлопів більше.На здоров'я також чинять негативний вплив висока щільність населення і шумове забруднення. Водночас близьке розташування до рослин покращує здоров'я жителів міста", - пише видання.

Фахівці радять для боротьби з високим ризиком серцево-судинних захворювань покращувати шумоізоляцію квартир і розвивати зелені зони.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські та британські вчені прийшли до висновку, що заняття спортом знижують ризик передчасної смерті у людей середнього віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?