Вчені виявили новий механізм старіння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили новий механізм старіння

Вчені виявили новий механізм старіння
Джерело:  online.ua

Австралійські вчені з Університету Монаша виявили новий механізм в організмі, що впливає на процеси старіння, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Фахівці кажуть, що старіння імунної системи залежить від роботи тимуса - загрудинної залози, яка відповідає за дозрівання та імунологічне навчання лімфоцитів.

"Найбільш активно залоза працює відразу після народження людини, вона виробляє і "навчає" лімфоцити. З віком тимус стає менш активним, а його дисфункція призводить до "старіння" імунної системи. Через це збільшується сприйнятливість до інфекцій і розвитку раку", - пише видання.

За словами вчених, робота тимуса стає гіршою через те, що у літніх людей знижується вироблення кісткового морфогенетичного білка BMP4 і білкового комплексу активіну. Тимус втрачає зрілі епітеліальні клітини і знижує виробництво Т-лімфоцитів.

Варто зазначити, що виявлення цього механізму дозволить вченим створити препарати, що заповнюють втрати необхідних компонентів в організмі і будуть "продовжувати життя" тимусу.

Як повідомляє ONLINE.UA, нове наукове дослідження американських вчених з медичного факультету університету Майамі дало відповідь на те, чому після 50-60 років людям все важче переносити захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?