Поблизу Станиці Луганської відбулося розведення бойових сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Поблизу Станиці Луганської відбулося розведення бойових сил

Поблизу Станиці Луганської відбулося розведення бойових сил
Джерело:  online.ua

Сьогодні зранку почалося планове відведення українських військових підрозділів з однієї з позицій перед КПВВ «Станиця Луганська». Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook пресс-служби штабу ООС, зміна дислокацій відбувалась під наглядом представників ОБСЄ та командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

За словами Сирського, сьогодні відбувся перший етап відводу сторін від околиць Станиці Луганської. Після запуску сигнальних ракет з нашої сторони та зі сторони бойовиків українські військові покинули визначені ОБСЄ позиції. Це саме мають зробити з іншого боку бойовики. За цим стежать представники наглядової місії ОБСЄ.

Очікується, що найближчими днями до Станиці Луганської приїде український представник на засіданнях Тристоронньої контактної групи у Мінську Леонід Кучма. Це необхідно для продовження роботи з відведення обох сторін на визначені Мінськими домовленостями рубежі.

Як відомо, восени 2016 року у Мінську було домовлено, що обидві сторони (ЗСУ та бойовики) проведуть розведення військових сил біля трьох населених пунктів на лінії зіткнення – у Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

З того часу відведення відбулося лише поблизу перших двох населених пунктів – біля Золотого та Петровського. У Станиці Луганській розведення сил відклали через обстріли.

Нагадаємо, що за минулу добу збройні формування російських окупантів 32 рази обстріляли позиції ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?