"Вона може вбити тисячі людей у Європі": вчені шокували новим прогнозом
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вона може вбити тисячі людей у Європі": вчені шокували новим прогнозом

"Вона може вбити тисячі людей у Європі": вчені шокували новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Вчені попереджають, що кліматичні зміни у світі стають більш відчутними та небезпечними. Уже цього тижня Європа зіштовхнеться з найпотужнішою за всю історію тепловою хвилею - вона може забрати життя багатьох тисяч людей, передає ONLINE.UA з посилання на Washington Post.

Синоптики прогнозують, що у більшості європейських країн стовпчики термометра піднімуться до 35-40 градусів за Цельсієм. В залежності від території, це на 11-17 градусів вище норми. Пекельна температура триматиметься три дні – із середи до п'ятниці. Подекуди спека вдарить ще сильніше. Особливо це стосується міст, де менше дерев, а асфальту та бетону більше.

"У таких умовах легко отримати сонячний або тепловий удари, які є небезпечними не тільки для здоров'я, а й для життя. Найбільше спека може вдарити по дітях, старших людях, безпритульних і тих, хто не має доступу до кондиціонера.Кліматолог з Потсдамського університету Стефан Рахмсторф зазначає, що теплові хвилі – це тихий вбивця. І факти це підтверджують", - йдеться в повідомленні.

Вчені нагадують, що європейська теплова хвиля 16 років тому спричинила 70 тисяч смертей. Зокрема у Франції загинули 15 тисяч людей. Тоді стовпчики термометрів підскочили до 44 градусів. Минулого року спекотне літо в Німеччині закінчилося щонайменше тисячею загиблих.

Як повідомляв ONLINE.UA, щонайменше 36 людей загинули останніми днями від сильної спеки, яка панує в центральній та північній Індії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?