Росія готова передати Україні полонених моряків, але ставить умову
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія готова передати Україні полонених моряків, але ставить умову

Росія готова передати Україні полонених моряків, але ставить умову
Джерело:  online.ua

Росія готова передати Україні 24 захоплених моряків, але ставить для України цинічну та ганебну умову – зобов’язання судити полонених за російськими законами. Саме таку ноту отримало українське Міністерство закордонних справ України від МЗС Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства.

«Вважаємо цю пропозицію Росії неприйнятною і такою, що загострює суперечку між Україною і Росією щодо імунітету воєнних кораблів», – відповіли у МЗС України.

У міністерстві також додали, що українська сторона поінформувала про отриману від росіян ноту Міжнародний трибунал ООН з морського права. Офіційний Київ продовжує наполягати на тому, щоб Кремль виконав рішення Міжнародного трибуналу без будь-яких умов і невідкладно звільнив захоплених 24 українських моряків.

Як відомо, Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня на своєму засіданні у Гамбурзі прийняв рішення, за яким Росія зобов’язувалась передати Україні полонених у Керченській протоці моряків разом з захопленими кораблями.

Росія досі відмовляється виконувати рішення суду, цинічно стверджуючи, що юрисдикція Міжнародного трибуналу на неї не розповсюджується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?