Гройсман порадив Зеленському, як змінити голову МЗС
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман порадив Зеленському, як змінити голову МЗС

Гройсман порадив Зеленському, як змінити голову МЗС
Джерело:  online.ua

На думку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, у разі невдоволення діями глави МЗС Павла Клімкіна президент може запропонувати міністру піти у відпустку на кілька місяців. Це дозволить обійти існуючу заборону на звільнення глави Міністерства закордонних справ без наявності дозволу Верховної Ради.

Ідею про відпустку Клімкіна Гройсман висловив в ефірі ток-шоу «Право на владу», повідомляє ONLINE.UA.

За словами голови уряду, у цьому разі на засіданні Кабміну буде призначений перший заступник глави МЗС, на якого будуть покладені обов'язки міністра. Цю кандидатуру на розгляд уряду може подати президент.

«Я вважаю, що президент нехай звернеться до міністра закордонних справ Павла Клімкіна і запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому цю заяву підпишу. Я готовий виконати свої повноваження прем'єр-міністра і внести будь-яку кандидатуру на посаду першого заступника глави МЗС, який буде виконувати обов'язки. Але цю кандидатуру нехай запропонує президент», – заявив Гройсман.

Також прем’єр-міністр розповів, що йому байдуже, кого призначать на посаду в.о. глави МЗС. Йому важливо, чим ця людина буде займатися у міністерстві.

Гройсман додав, що готовий допомогти Володимиру Зеленському, незважаючи на те, що вони з ним перебувають в різних політичних партіях.

Як відомо, вчора між Зеленським та Клімкіним виник конфлікт через те, що міністр не узгодив офіційну відповідь МЗС на ноту російського дипломатичного відомства. На переконання президента, глава Міністерства закордонних справ мав порадитися з ним перед публікацією такої важливої заяви.

Нагадаємо, що не так давно Верховна Рада провалила голосування за відставку Гройсмана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?