«Це була пастка»: Волкер підтримав Клімкіна і пояснив, чому глава МЗС правий
Категорія
Україна
Дата публікації

«Це була пастка»: Волкер підтримав Клімкіна і пояснив, чому глава МЗС правий

«Це була пастка»: Волкер підтримав Клімкіна і пояснив, чому глава МЗС правий
Джерело:  online.ua

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що пропозиція Росії про звільнення українських моряків було пасткою. Про це він розповів у коментарі виданню polygraph.info, інформує ONLINE.UA.

На переконання Волкера, запропонований Україні варіант «приєднатися» до кримінального переслідування власних моряків є образою правосуддя. Адже Міжнародний трибунал з морського права довів, з самого початку у Росії не було ніяких підстав для їх затримання.

Представник Держдепу нагадав, що згідно рішення Міжнародного трибуналу Росія повинна негайно звільнити моряків без будь-яких умов. Тому висунуті російським МЗС умови можна вважати образою не тільки суверенітету України, але й ООН.

«Це була пастка», – написав Волкер в твіттері.

Нагадаємо, що 25 червня МЗС України отримало ноту від Міністерства закордонних справ Російської Федерації, в якій містилася пропозиція про надання українською стороною письмових гарантій участі України в продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства. Таким чином, росіяни вимагали, щоб Україна пообіцяла покарати своїх моряків за «порушення кордонів РФ», маючи на увазі входження в територіальні води Криму.

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав ці пропозицій Росії неприйнятним і відхилив їх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?