Зеленський полетів у Канаду без Клімкіна: глава МЗС зробив заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський полетів у Канаду без Клімкіна: глава МЗС зробив заяву

Зеленський полетів у Канаду без Клімкіна: глава МЗС зробив заяву

Президент України Володимир Зеленський відбув із запланованим офіційним візитом до Канади. Всупереч протоколу, його не супроводжує міністр закордонних справ. Сьогодні вранці Павло Клімкін написав заяву про вихід у відпустку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».

Як заявив сам Клімкін у відеозверненні, опублікованому в Facebook, його відпустка є «політичною».

«Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто у відпустку, а в політичну відпустку. Оскільки в пів сили працювати не можу і саме зараз прийшов час будувати справжню політичну команду», – заявив Клімкін.

Також глава зовнішньополітичного відомства (тепер вже колишній, судячи з усього) наголосив, що в питанні навколо ноти російського МЗС Україна не потрапила в пастку, відхиливши вимоги Кремля щодо звільнення захоплених українських моряків.

«Ми всі говоримо одним голосом, вимагаючи у Росії негайного і безумовного звільнення всіх наших моряків, політичних в’язнів, всіх заручників. Але одночасно розуміємо, яку пастку нам намагалася підлаштувати Росія, зганьбити наших моряків, судити їх за російськими законами, фундаментально послабити нашу позицію щодо окупованого Криму, фундаментально послабити нашу позицію щодо судових позовів, за якими Росія муситиме заплатити мільярди», – розповів міністр.

Примітно, що у президента не обмежилися лише критикою Верховної Ради щодо затримки зі звільненням Клімкіна. Сьогодні на сайті глави держави з’явилась інформація про те, що Володимир Зеленський написав листа голові уряду Володимиру Гройсману з пропозицією притягнути до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ.

У вину Клімкіну ставлять те, що він не поінформував Володимира Зеленського про ноту МЗС Росії від 25 червня, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.

Нагадаємо, що пропозицію «відправити Клімкіна у довгу відпустку» оголосив кілька днів тому прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?