Дематюкація мови: до Ради внесено законопроект про протидію лихослів’ю
Категорія
Україна
Дата публікації

Дематюкація мови: до Ради внесено законопроект про протидію лихослів’ю

Дематюкація мови: до Ради внесено законопроект про протидію лихослів’ю

У Верховну Раду внесено проект закону «Про протидію лихослів’ю». Автором документу під номером 10414 є народна депутатка Ольга Богомолець. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами Богомолець, яка називає свій законопроект «Про дематюкацію мови», його мета полягає у зменшенні «пагубного впливу лихослів‘я від публічних осіб на культуру життя». Це стосується, в тому числі, медіа та лайливих висловів «у мережі».

Поки що тексту законопроекту на сайті Верховної Ради відсутній, тому невідомо, яка відповідальність очікує чиновників, які використовують нецензурну лексику в публічному просторі. Станом на сьогодні документ знаходиться в статусі «переданий на розгляд керівництву». Аналіз законопроекту на предмет його відповідності діючому законодавству буде проведено у Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики під головуванням Вікторії Сюмар.

Нагадаємо, що позавчора голова Верховної Ради пояснив, чи варто чекати на виборах російських спостерігачів від ПАРЄ. На його думку, представники країни-агресора не мають право надавати будь-яку оцінку легітимності виборчого процесу в Україні. Пізніше стало відомо, що Парубій відкликав запрошення членам ПАРЄ бути спостерігачами на дострокових виборах до парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?