За люстрацію ламають прапори: під КСУ виникла бійка між активістами
Категорія
Україна
Дата публікації

За люстрацію ламають прапори: під КСУ виникла бійка між активістами

За люстрацію ламають прапори: під КСУ виникла бійка між активістами
Джерело:  online.ua

Акція протесту проти можливого скасування у Конституційному суді закону «Про очищення влади» (закон про люстрацію) призвела до сутичок між протестувальниками. Як повідомляє ONLINE.UA, перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко звинуватила членів «Національних дружин» у побитті активістки молодіжної організації партії «Європейська солідарність» Динари Габібулаєвої.

За словами Геращенко, на активістів напали молодики «Національних дружин». Причиною їхнього невдоволення стали прапори «Європейської солідарності», які тримали члени партії Порошенка.

«На жаль, біля Конституційного Суду відбулися провокації і зіткнення. Активістів, молодіжку «Європейської солідарності», побили, і зараз керівник нашої молодіжної організації пані Дінара знімає побої в лікарні. Напали на неї чоловіки, які чомусь називаються «Нацдружінамі», – заявила Ірина Геращенко.

Як повідомила сама Дінара Хабібуліна, члени «Нацдружин» порвали не тільки символіку «ЄС», але й українські прапори.

«Те, як поступили «Національні дружини» та «Нацкорпус» взагалі виглядає як куплені владою для персональних атак на Петра Порошенка та ЄС.
Оскільки порвати прапори України та ЄС, забрати колонку, поламати вудочки, порвати плакати, напасти на активістів, про що це каже?» – обурюється активістка.

Сьогодні у Конституційному суді був призначений розгляд справи на предмет відповідності нормам Конституції закону «Про очищення влади». Однак ніякого рішення судді не ухвалили, пояснивши це відсутністю деяких членів КС.

«Національні дружини» є «силовим крилом» партії «Національний корпус», яку очолює нардеп Андрій Білецький. Протягом кількох місяців перед президентськими виборами члени «Нацдружин» активно протестували проти корупції чиновників «Укроборонпрому», а також перешкоджали проведенню передвиборчих мітингів за участю Петра Порошенка.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Ірина Геращенко пояснила, чому Путін хоче роздати російські паспорти українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?