Розведення сил на Донбасі: спостерігачі ОБСЄ показали, як виглядає район Станиці Луганської
Категорія
Україна
Дата публікації

Розведення сил на Донбасі: спостерігачі ОБСЄ показали, як виглядає район Станиці Луганської

Розведення сил на Донбасі: спостерігачі ОБСЄ показали, як виглядає район Станиці Луганської
Джерело:  online.ua

Моніторингова місія ОБСЄ підтверджує, що обидві стороні – ЗСУ та проросійські бойовики відійшли від старих позицій біля мосту, який з’єднує місто Станиця Луганська з Луганськом. Це підтверджується фотографіями, зробленими з безпілотника, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter місії ОБСЄ в Україні.

«Озброєння, яке раніше було зафіксоване по обидва боки від лінії зіткнення, більше немає на ділянці в районі Станиці Луганської», – зазначається в повідомленні моніторингової місії.

На фото, які були зняті з безпілотника, видно, що на покинутих позиціях відсутні люди та військова техніка.

Як відомо, 26 червня почався перший етап розведення бойових сил на Донбасі. Спочатку зі своїх позицій в районі КПВВ «Станиця Луганська» відійшли ЗСУ, які пересунулися вглиб у напрямку міста приблизно на 400 метрів. Наступного дня від пішохідного моста відійшли і бойовики.

При цьому відзначається, що місто Станиця Луганська контролюється українськими військовими та Нацполіцією, а бойовики, в свою чергу, продовжують контролювати стратегічну висоту – місцевість біля пам’ятника князю Ігорю.

Активні бойові дії біля Станиці Луганської припинилися ще у 2016 році, оскільки щодня зруйнований міст перетинає кілька тисяч мирних жителів окупованих частин Луганщини. Більшість з них становлять пенсіонери, які отримують пенсії у банкоматах Станиці Луганської, та пересічні жителі обласного центру, для яких поїздка на вільну територію є можливістю купити продукти по більш низьких цінах, ніж у ЛНР.

Нагадаємо, що сьогодні олігарх Ігор Коломойський назвав війну на Донбасі «внутрішнім громадянським конфліктом».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?