Спецоперація СБУ: на окупованих територіях затримано важливого свідка у справі MH17
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецоперація СБУ: на окупованих територіях затримано важливого свідка у справі MH17

Спецоперація СБУ: на окупованих територіях затримано важливого свідка у справі MH17
Джерело:  online.ua

З’явились перші документальні підтвердження однієї з найцікавіших операцій українських спецпідрозділів на окупованих територіях. Сьогодні стало відомо, що 29 червня Шевченківський районний суд м. Києва взяв під арешт бойовика ДНР – колишнього коменданта м. Сніжне Володимира Цемаха. Він був викрадений з ДНР та привезений у Київ, оскільки є підозрюваним та, ймовірно, важливим свідком у справі катастрофи малазійського Боїнга, повідомляє ONLINE.UA.

Інформація про спецоперацію СБУ з затримання та вивезення Цемаха вперше з’явилась 1 липня у телеграм-каналі російського пропагандиста Олександра Коца. За його словами, Цемах, який у 2014 році був «начальником ППО 1-й Слов’янсьої бригади», біля свого під’їзду у Сніжному отримав удар пляшкою по голові і втратив свідомість.

Коц та ще один відомий сепаратист – Роман Манекін стверджують, що «агенти СБУ чи ССО (Служба спеціальних операцій)» накачали Цемаха психотропними речовинами і вивезли в інвалідному візку через пункт пропуску «Мар'їнка». На КПВВ бойовиків ДНР цього чоловіка видали за паралізованого пенсіонера, якого діти перевозять на підконтрольну українському уряду територію.

Адвокат Цемаха – Роман Гонтарєв сьогодні заявив «Українським новинам», що його клієнт знаходиться у Києві в статусі підозрюваного. Наступну зустріч з ним він планує провести 5 липня.

За неофіційними даними, бойовик Володимир Цемах може представляти інтерес для українських та міжнародних слідчих у справі розслідування катастрофи MH17. 17 липня 2014 році Цемах знаходився у м. Сніжне, де відповідав за «протиповітряну оборону». Тому йому відомо багато деталей про транспортування та пуск російської ракети «Бук», якою був збитий пасажирський Боїнг з 298 людьми на борту.

Нагадаємо, що сьогодні у Зеленського відповіли Путіну, кого слід називати сепаратистами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?