Нацбанк повідомив українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк повідомив українцям чудові новини

Нацбанк повідомив українцям чудові новини
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник глави НБУ Дмитро Сологуб прогнозує, що економіка України буде виглядати трохи краще в другому півріччі, ніж очікував Національний банк, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Два фактори - сильний внутрішній попит і хороший урожай - сприятимуть перегляду прогнозу ВВП", - сказав він, уточнивши, що наразі відбувається процес такого перегляду.

Чиновник наголосив, що ситуація в економіці України в першому півріччі поточного року розвивалася трохи краще, ніж припускав Нацбанк у своєму більш консервативному прогнозі.

"Якщо подивитися на минулі півроку, то глобально їх підсумки співпали з нашими очікуваннями, може бути навіть виявилися трохи кращими - але трохи кращими, не настільки істотно... Щодо зростання економіки ми були більш консервативні. Ситуація трохи краще, ніж очікувалася", - сказав він.

Сологуб зазначив, що зовнішнє середовище в цьому році виглядає краще, ніж у минулому: це стосується і фінансових ринків, і умов торгівлі. Зокрема, сильно подешевшав газ, на високому рівні тримаються ціни українських експортних товарів - руди і зерна.

За словами експерта, трохи кращі, ніж очікувалося, показники пов'язані не стільки з зовнішнім попитом, а з внутрішнім середовищем.

"Не дивлячись на політичний цикл настрою споживачів і внутрішніх інвесторів непогані. Відповідно показники зростання споживання та інвестицій теж виглядають досить непогано", - пояснив заступник голови НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному банку України заявили, що  в I кварталі 2019 року підприємці України поліпшили свої прогнози  щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?