ЗМІ: стало відомо, хто придумав провести «телеміст» між NewsOne та «Россия 24»
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ: стало відомо, хто придумав провести «телеміст» між NewsOne та «Россия 24»

ЗМІ: стало відомо, хто придумав провести «телеміст» між NewsOne та «Россия 24»

З’явилась попередня інформація, що ідея про проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne та пропагандистським «Россия 24» належала одному з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергію Льовочкіну. Як стверджує неназване джерело « Української правди », телеміст був елементом передвиборчою стратегії, повідомляє ONLINE.UA.

За задумом Льовочкіна, скандал навколо телемосту з Росією мав на меті відібрати частину електорату від пропрезидентської партії «Слуга народу». Ідея конфлікту з NewsOne полягала в тому, що частину потенційних виборців «Слуги народу» складає колишній базовий електорат Партії регіонів. Тому жорстка реакція з боку президента по відношенню до телеканалу могла спричинити відтік цих виборців на користь «Опозиційної платформи – За життя».

З іншого боку, відсутність адекватного рішення після анонсу про проведення телемосту могла б відштовхнути від партії президента частину патріотично налаштованого електорату. І хоча він відходить аж ніяк не до «Опозиційної платформи», це все одно знижує результат «Слуги народу» на виборах. Відповідно, вона втрачає шанси утворити монопартійну більшість у майбутній Раді.

Зараз у партії «Опозиційна платформа – За життя» сподіваються, що у наступному опитуванні громадської думки їхній рейтинг перевищить 15% підтримки. В ідеальному варіанті це дозволить вимагати у Зеленського якщо не посаду прем’єр-міністра, то хоча б контроль над «Нафтогазом» для Бойка. Щоправда, більшість експертів мають великі сумніви щодо подібного варіанту розвитку подій.

Нагадаємо, що вчора Нацрада ухвалила рішення щодо телеканалу NewsOne.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?