У Зеленського зізналися, чи люструватимуть власну команду
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського зізналися, чи люструватимуть власну команду

У Зеленського зізналися, чи люструватимуть власну команду
Джерело:  online.ua

Масштабна люстрація посадовців часів президентства Петра Порошенка торкнеться також і команди Володимира Зеленського. Про це повідомив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук, передає ONLINE.UA.

Нардеп Володимир Ар'єв поцікавився, чи все впорядку з логічно-наслідковим зв'язком у глави держави, якщо він пропонує міністром людину, яку потім же, за його законом, можуть люструвати.

"Сьогодні президент Зеленський заявив, що всі чиновники з 2014 по 2019 роки мають бути люстровані. Пан Пристайко був ефективним заступником міністра закордонних справ до 2017 року. Отже, за логікою президента, його кандидат пан Пристайко має бути люстрований. У мене питання: а що у президента з логічно-наслідковим зв'язком?", - заявив Ар'єв.

 Стефанчук відповів, що про це можна буде говорити, коли Верховна Рада отримає проект закону про який йдеться.

"Коли парламент його розгляне, підтримає і тоді тільки можна говорити, чи буде він у правовому полі, чи ні. Немає у нас питань, пов'язаних з тим, чи команда це президента, чи не команда. У разі підтримки цього закону він буде поширюватися на всіх осіб, які підпадають під норми цього закону", - заявив Стефанчук.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  Зеленський розповів про плани внести зміни до закону про очищення влади і внести у перелік посад, які підпадають під люстрацію, всіх представників влади, які керували країною з 2014 по 2019 роки

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?