Стало відомо, що буде замість Головпоштампу на Майдані у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, що буде замість Головпоштампу на Майдані у Києві

Стало відомо, що буде замість Головпоштампу на Майдані у Києві
Джерело:  NV

«Укрпошта» планує позбутися свого головного офісу на Майдані Незалежності. Незабаром у цій будівлі може бути відкрито готель. Про це заявив генеральний директор поштового відомства Ігор Смілянський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « НВ Бізнес ».

Як стверджує глава «Укрпошти», зараз його підприємство заробляє на здачі в оренду нерухомого майна приблизно 63 млн гривень на рік. Значну частину цього – 18 млн гривень становлять доходи від оренди частини будівлі на Майдані. На думку Смілянського, у наступному році «Укрпошта» отримає від оренди нерухомості до 100 млн гривень на рік.

Експерти з нерухомості критикують ідею переобладнати Головпоштамп на готель. Це пов’язано з тим, до будівлі неможливо зробити зручні під’їзди для автотранспорту, а вечорами на Хрещатику традиційно шумно. Найкращим варіантом вони вважають створення на цьому місці офісного центру.

Однак Смілянський на користь своєї пропозиції наводить приклад Вашингтона, де будівля місцевого головпоштамту вже давно переобладнана у готель.

«Головний готель Трампа – Трамп Інтернешнл – знаходиться в колишній будівлі головної пошти у Вашингтоні, коштує тепер мільярд доларів. Пошта США продала йому поштамт і виручені гроші вклала в розвиток, тепер у них все добре», – повідомив глава «Укрпошти».

За оцінками експертів, вартість київського Головпоштампу у разі продажу може становити до 100 млн доларів. Загальна площа семиповерховій будівлі становить 20 000 кв.м. З урахуванням, що це центр міста, ціна за квадратний метр може становити від 2000 до 5000 доларів.

Нагадаємо, що в серпні у центрі Києва відкриють капсульний готель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?