Страшна цифра: скільки мільйонів людей у світі голодують
Категорія
Світ
Дата публікації

Страшна цифра: скільки мільйонів людей у світі голодують

Страшна цифра: скільки мільйонів людей у світі голодують
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй повідомляє, що кожна дев'ята людина світу сьогодні страждає від недоїдання. Кількість людей, що стикаються з проблемою голоду, з 2016-го зростає щороку. 820 мільйонів людей сьогодні недоїдають. Варто зазначити, що це на 9 мільйонів більше, ніж минулого року, передає ONLINE.UA.

За словами експертів, ситуація постійно загострюється в країнах Африки та Південної Азії. Зокрема, у Східній Африці голодує 30% населення, а в Азії загалом – 513 мільйонів людей.

"В результаті продовольчої кризи у Північному Судані з 2017 року голодує близько 50% місцевого населення. Голод у Східній Африці обумовлений не лише складною соціально-економічною ситуацією, а ще й кліматичними умовами. Так, внаслідок засухи у 2011 році загинуло від 50 до 100 тисяч людей. За даними ООН, у 2012 році, кожен 4 житель Африки південніше Сахари страждав від недоїдання", - сказано в повідомленні.

В ООН також зазначають, що кожне сьоме немовля у світі народжується із недостатньою вагою. Окрім того, експерти звернули увагу на проблему ожиріння. У світі налічується 670 мільйонів людей, уражених цією проблемою.

Як повідомляв ONLINE.UA, продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) просить у донорів в 2018 році $1,06 млрд для допомоги голодуючим людям в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?