В Офісі президента анонсували ще одну масштабну реформу
Категорія
Політика
Дата публікації

В Офісі президента анонсували ще одну масштабну реформу

В Офісі президента анонсували ще одну масштабну реформу
Джерело:  online.ua

В Офісі президента напрацювали законопроект щодо реформування Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це повідомив заступник глави ОПУ Руслан Рябошапка, передає ONLINE.UA.

"У нас уже готовий законопроект щодо реформування НАЗК і ми бачимо щонайменше – його перезавантаження, зміну кількісного складу, а також зміну тих інструментів, якими сьогодні користується Національне агентство з питань запобігання корупції", - розповів чиновник.

За словами Рябошапка, є речі, які блокують його роботу, наприклад те, що Міністерство юстиції реєструє акти агентства таким чином, що НАЗК потім не може виконувати свої повноваження належним чином.

Він наголосив, що Офіс президента хоче передати до самого НАЗК реєстр декларацій, зміцнити потужності агенції щодо перевірки електронних декларацій та протидії політичній корупції.

Як відомо, робота Національного агентства з питань запобігання корупції викликала багато критики через повільні темпи перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. НАЗК саме скаржилося на те, що декларації доводиться перевіряти вручну.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда глави держави Володимира Зеленського закликає Верховну Раду 8 скликання позачергово зібратися 18 липня й ухвалити закони, які дозволять працювати Вищому антикорупційному суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?