Радники лідерів «нормандської четвірки» нарешті домовилися про обмін полоненими: коли це станеться
Категорія
Політика
Дата публікації

Радники лідерів «нормандської четвірки» нарешті домовилися про обмін полоненими: коли це станеться

Радники лідерів «нормандської четвірки» нарешті домовилися про обмін полоненими: коли це станеться
Джерело:  online.ua

Зовнішньополітичні радники лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція Росія) зуміли домовилися про обмін полоненими. Він має пройти протягом місяця. Точна кількість осіб, які будуть обмінені, поки невідома. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг заступника керівника Офісу президента Вадима Пристайка.

Чиновник також повідомив, що наступну зустріч зовнішньополітичні радники запланували провести наприкінці серпня.

«Ми зустрінемося десь в кінці літа», – заяви Пристайко, уточнивши, що на цій зустрічі будуть розглядатись результати виконання домовленостей, які були досягнуті 12 липня.

Інформація про можливу зустріч лідерів «нормандського формату» – зокрема, Володимира Зеленського та Володимира Путіна, поки не підтверджується.

Нагадаємо, що питання обміну полоненими фактично заблоковано вже два роки. Останній обмін з бойовиками ЛДНР відбувся у грудні 2017 року. Після цього терористи та їхні господарі у Кремлі відмовились проводити обмін навіть у пропорції 1 український полонений на 3 бойовика.

Натомість, Росія вимагає здійснити обмін «всіх на всіх». Причому Україна має віддати не тільки затриманих за участь у війні на Донбасі, але й також засуджених за вбивства та теракти у Одесі, Києві та інших підконтрольних уряду містах. Крім того, представники Кремля відмовляються включати на обмін Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших українців, затриманих ФСБ за надуманими звинуваченнями.

Нагадаємо, що представники України та Росії провели зустріч у Парижі 12 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?