Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду

Зеленський хоче провести в Україні Олімпіаду
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський дав доручення підготувати план для проведення Олімпійських ігор в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт глави держави.

«Нам потрібен певний план, ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними», – заявив президент.

Також глава держави звернув увагу на необхідність розвивати спортивну інфраструктуру для подальшого її використання на Олімпіаді. Про це він заявив під час зустрічі з міністром спорту Ігорем Ждановим і президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою на території Державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа».

Бубка розповів Зеленському, що найближча Олімпіада, на проведення якої можна подати заявку – це Зимові ігри 2030 року або Літні ігри 2032 року. За його словами, більш реально провести в Україні одну з наступних юнацьких Олімпіад.

Про плани провести Олімпіаду в Україні активно висловлювався свого часу екс-президент Віктор Янукович. У травні 2010 року, через кілька місяців після вступу на посаду, він запропонував подати заявку в Міжнародний олімпійський комітет на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року у Львові. У 2014 році Україна відкликала свою заявку.

Олімпійські ігри – це престижне, але дуже дороге задоволення для країни, яка їх приймає. Вартість Зимової Олімпіади у Пхенчхані (Південна Корея) становила 12 млрд доларів, у Сочі – 51 млрд доларів. Незважаючи на те, що країна-господар під час Олімпіади приймає велику кількість іноземних туристів, цей прибуток все одно не покриває витрат державного бюджету.

Нагадаємо, що у Японії обрали імена офіційним талісманам Олімпіаді та Параолімпіаді 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?