Ліквідатор аварії на ЧАЕС подивився серіал «Чорнобиль» і наклав на себе руки
Категорія
Події
Дата публікації

Ліквідатор аварії на ЧАЕС подивився серіал «Чорнобиль» і наклав на себе руки

Ліквідатор аварії на ЧАЕС подивився серіал «Чорнобиль» і наклав на себе руки
Джерело:  Daily Mail

Один з ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС 61-річний Нагашібай Жусупов наклав на себе руки. Як стверджують його рідні, до самогубства його підштовхнув перегляд американського телесеріалу «Чорнобиль». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Трагедія сталася наприкінці червня у місті Актобе (Казахстан), але в пресу ця історія потрапила лише зараз.

Донька загиблого розповіла, що її батько у 1986 році був одним з перших ліквідаторів аварії на ЧАЕС і знаходився поруч з 4-м блоком атомної станції, працюючи на тракторі. Під час перегляду серіалу телекомпанії HBO він сидів «зі сльозами на очах», оскільки сюжет «Чорнобиля» викликав у нього важкі спогади про ті часи.

Майже все життя після аварії на Чорнобильській АЕС цей чоловік страждав від сильних головних болів. Рідні Нагашібая Жусупова переконані, що до самогубства його підштовхнув не тільки серіал, але й важке матеріальне становище.

Незадовго до перегляду «Чорнобиля» він дізнався, що після багатьох років стояння у черзі на отримання державної квартири йому було в ній відмовлено. Через це його родина змушена була жити у маленькій кімнаті в гуртожитку. Державна пенсія ліквідатора аварії на ЧАЕС складала 180 доларів на місяць (4650 грн.).

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що Росія та Індія збираються зняти власні версії серіалу «Чорнобиль».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?