Проросійський «Опоблок» намагається скасувати мовний закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Проросійський «Опоблок» намагається скасувати мовний закон

Проросійський «Опоблок» намагається скасувати мовний закон
Джерело:  online.ua

Група народних депутатів від партії «Опозиційний Блок» – Вадим Новинський, Олександр Вілкул та Євген Мураєв подали до Верховної Ради законопроект про скасування «закону про мову». Інформація про це з’явилась на сайті парламенту, повідомляє ONLINE.UA.

Як зазначають автори документу, «мовний закон» нібито порушує норми Ради Європи про захист національних меншин та Європейської хартії регіональних мов в тій частині, яка «гарантує розвиток російської та інших мов нацменшин».

Крім того, депутати вважають, що цей закон був прийнятий з грубими порушеннями Конституції і регламенту Верховної Ради.

Як відомо, сьогодні, 16 липня, закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вступив в дію. Він передбачає суттєве розширення сфери використання української мови. В першу чергу це стосуватиметься державних установ, закладів освіти та ЗМІ. Однак заради уникнення конфліктів та непорозумінь, запровадження відповідальності за невиконання положень цього закону відкладено на три роки.

Парламентська фракція партії «Опозиційний блок» складається з депутатів, значна частина з яких раніше були представниками Партії регіонів. Зараз, за декілька днів до виборів, рейтинг «Опозиційного блоку» становить від 2 до 3%, що не дозволяє розраховувати на проходження до нової Верховної Ради.

Нагадаємо, що сьогодні за вимогою Росії у Раді Безпеки ООН відбудеться засідання з метою обговорення українського «мовного закону».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?