Парламентські вибори 2019: в СБУ розповіли, чи зафіксовано втручання РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламентські вибори 2019: в СБУ розповіли, чи зафіксовано втручання РФ

Парламентські вибори 2019: в СБУ розповіли, чи зафіксовано втручання РФ
Джерело:  online.ua

В.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що наразі втручання Росії у парламентські вибори в Україні не зафіксовано. З даноюзаявою він виступив в ході брифінги, відповідаючи на питання журналістів, чи фіксує СБУ втручання РФ в українські вибори, передає ONLINE.UA.

"Станом на зараз ні. Але ми дуже добре готувалися і, якщо такі атаки і будуть, ми зможемо протистояти", - каже Баканов.

Варто зазначити, що напередодні президентських виборів СБУ та інші правоохоронні органи заявляли про втручання РФ у виборчий процес в Україні. У лютому Служба безпеки України заявляла що Росія не полишає намірів повернути Україну в орбіту свого впливу, а тому планує зірвати вибори через "Білі балаклави". Також повідомлялося, що співробітники СБУ заблокували декілька спроб російських спецслужб втрутитись у виборчий процес в Україні.

Нагадаємо, раніше український лідер Володимир Зеленський повідомив, що планує змінити Службу безпеки України, а саме – позбавити орган не властивих йому функцій. Глава держави наголосив, що відносини бізнесу із силовими структурами – це окрема тема, і почати він хоче з декомерціалізації Служби безпеки України.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше український лідер  Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб Служба безпеки за два тижні відзвітувала  і продемонструвала перші результати роботи. Про це він повідомив в ході зустрічі з тимчасовим виконувачем обов’язків глави СБУ Іваном Бакановим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?