Угорщина висунула Україні новий ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина висунула Україні новий ультиматум

Угорщина висунула Україні новий ультиматум
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина зніме вето на переговори між Україною та НАТО після повернення угорцям, що живуть на Закарпатті, права на навчання рідною мовою. Окрім того, Будапешт обіцяє надати 50 мільйонів євро на розвиток прикордонної інфраструктури, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За словами угорського дипломата, Будапешт сподівається на покарщення відносин з Києвом після парламентських виборів в Україні.

"Новий етап в стосунках України та Угорщини можливий тільки після виборів в парламент. Ми відверто сподіваємося на те, що в Києві складеться така ситуація в парламенті, що зробить можливим значне покращення відносин між нашими країнами",– заявив Сіярто.

Дипломат наголосив, що угорці вже розробили план щодо покращення стосунків між Україною та Угорщиною, які останнім часом досить складні.

"У нас є план як саме треба покращувати ці стосунки, але для цього нам потрібна і українська влада. Як тільки вона поверне угорській спільноті її права на навчання рідною мовою, ми зможемо налагодити дуже інтенсивне економічне співробітництво на благо двох країн. Ми маємо на це 50 мільйонів євро. З цих грошей можна розвивати інфраструктуру", - пояснив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник українського МЗС Павло Клімкін на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським ще до інавгурації поділився послідовністю кроків, які важливі для налагодження відносин з Угорщиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?