Вчені знайшли причину раптової смерті від зупинки серця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені знайшли причину раптової смерті від зупинки серця

Вчені знайшли причину раптової смерті від зупинки серця
Джерело:  online.ua

Фінські науковці знайшли відповідь на питання, чому деякі люди помирають від раптової зупинки серця. Виявляється, значна кількість з них раніше могли перенести мікроінфаркт, але не здогадувалися про це. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на JAMA Cardiology.

Якщо людина у ранньому віці пережила так званий тихий серцевий напад, шанси, що у майбутньому вона помре після зупинки серця, значно зростають. Головна небезпека тут полягає в тому, що тихі серцеві нападі часто залишаються непоміченими самими пацієнтами.

 Проаналізувавши дані про 5869 жителів Північної Фінляндії, які померли від серцевого нападу в період з 1998 по 2017 років, вчені помітили, що у 1322 з них були рубці на серці. Це вказує на те, що раніше вони пережили серцеві напади, причому задовго до того, як померли. Люди просто не помітили цього, тому й і не зверталися до лікарів, оскільки були впевнені, що з їх здоров’ям все гаразд.

За словами вчених, симптомами тихих серцевих нападів є нудота, надмірна пітливість, розлад шлунка, біль у м’язах, оніміння рук і ніг, запаморочення, раптова втома, а також дискомфорт в області грудей.

Нагадаємо, що не так давно вчені Колумбійського університету (США) з’ясували, чим для людини небезпечна пізня вечеря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?