У Путіна розказали, чи стануть «ДНР» та «ЛНР» незалежними республіками
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна розказали, чи стануть «ДНР» та «ЛНР» незалежними республіками

У Путіна розказали, чи стануть «ДНР» та «ЛНР» незалежними республіками
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що у Кремлі не збираються визнавати незалежність окупованих районів Донецької та Луганської області. Замість цього у Росії сподіваються, що керівництво України піде на прямі переговори з терористами та надасть окупованим територіям «особливий статус».

Про це Лавров заявив в інтерв’ю російському виданню «Аргументи і факти», повідомляє ONLINE.UA.

При цьому російський дипломат уточнив, що особливий статус для окупованих територій має бути закріплений на постійній основі в Конституції України.

"Вважаємо, що українське керівництво має «повернутися обличчям» до власних громадян: відмовитися від політики економічного удушення Донбасу, визнати право донеччан і луганчан говорити рідною мовою, відзначати свої святі дати і свята, вшановувати своїх національних героїв», – заявив Лавров.

Глава російського МЗС також зазначив, що необхідно «налагодити конструктивну роботу контактної групи, де представлені Київ, Донецьк і Луганськ, за сприяння РФ та ОБСЄ».

«Тоді і використання «нормандського формату» в підтримку контактної групи буде ефективним. Можливі й інші конфігурації зовнішньої підтримки процесів врегулювання на Донбасі, якщо вони будуть прийнятні для всіх сторін і, зрозуміло, не будуть розмивати базові Мінські угоди», – вважає Лавров.

Нагадаємо, що кілька днів тому радники лідерів «нормандської четвірки» нарешті домовилися про обмін полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?