Катастрофа MH17: СБУ затримала водія автотягача, який перевозив «Бук»
Категорія
Україна
Дата публікації

Катастрофа MH17: СБУ затримала водія автотягача, який перевозив «Бук»

Катастрофа MH17: СБУ затримала водія автотягача, який перевозив «Бук»
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України затримала водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого 5 років тому на Донбасі був збитий малазійський лайнер. Про це сьогодні повідомив на брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, інформує ONLINE.UA.

Представник СБУ продемонстрував відео, зняте на телефон, на якому видно, як по одній з вулиць Донецька везли ракетний комплекс «Бук».

«Завдяки цьому відео з телефону ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, яка забрала його на автопідприємстві в Донецьку. Через три роки нам вдалося затримати цього чоловіка, який навіть не підозрював, що ми про нього знаємо. Цю людину було затримано під час перетину кордону на підконтрольній нам території з РФ. Зараз він відбуває покарання тут, в Україні», – розповів Маяков.

Також заступник начальника Головного слідчого управління СБУ зазначив, що розслідування встановлює ступінь причетності 150 осіб до цього злочину. За словами Маякова, бойовики «ДНР», які причетні до транспортування комплексу «Бук», будуть засуджені в Україні за тероризм.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у місті Сніжне на окупованій території представниками українських спецслужб був затриманий колишній командир протиповітряної оборони Слов'янської бригади «ДНР» Володимир Цемах. За даними СБУ, він володіє цінною інформацією про причетність Росії до збитого літака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?