Ілон Маск показав чіп для читання думок
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск показав чіп для читання думок

Ілон Маск показав чіп для читання думок
Джерело:  nypost.com

Компанія Neuralink, яка належить американському мільярдеру Ілону Маску, провела першу публічну презентацію технології підключення людського мозку до комп’ютера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New York Post.

Пристрій являє собою «нитки», які можна вбудувати в мозок для передачі великих обсягів даних на комп’ютер. Це суттєво полегшить життя людей, які паралізовані, або мають інші важкі захворювання. Новий пристрій може бути імплантований і здоровим людям – наприклад, для того, щоб швидше вводити слова в телефон або комп’ютер, а також для навігації по інтернету.

Як розповів президент компании Neuralink Макс Ходак, він мріяв про цю технологію ще з 5-го класу, коли вперше подивився фільм «Матриця».

«Нитки», якими буде поєднано мозок зі спеціальним пристроєм, мають товщину у 4-6 мікрометрів. Це у 10-15 разів тонше людського волосу. У кожній нитці знаходяться десятки електродів, які фіксують імпульси мозку і передають їх на пристрій у вигляді електричних сигналів.

Імплантація ниток в мозок проводиться безболісно за допомогою пристрою, який може вбудовувати до шести ниток за хвилину, уникаючи кровоносних судин – це знижує ймовірність запалення.

За словами представників Neuralink, вже проведено близько 20 операцій на гризунах, 87% з яких пройшли успішно.

Нагадаємо, що днями Ілон Маск вирішив продати один зі своїх розкішних будинків у Лос-Анджелесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?