Між Гройсманом і партією Порошенка розгорівся конфлікт
Категорія
Україна
Дата публікації

Між Гройсманом і партією Порошенка розгорівся конфлікт

Між Гройсманом і партією Порошенка розгорівся конфлікт
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив партію Петра Порошенка у використанні недобросовісної політичної реклами, оскільки в ній стверджується, що окрім «Європейської солідарності» жодна проєвропейська партія не має шансів подолати 5-відсотковий бар’єр. У свою чергу, в «ЄС» на ці звинувачення відповіли, що глава уряду сам маніпулює соціологічними даними і вводить виборців в оману.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Гройсмана та сайт «Європейської солідарності».

За словами глави Кабміну, останніми тижнями партія Порошенка запустила «брудну політтехнологічну гру, яка заполонила ЗМІ та соціальні мережі».

«Її суть така: «Не голосуйте за демократичні партії, бо вони – непрохідні, а голосуйте лише за одну партію – Петра Порошенка». Це намагання задурити людям голову і видати зовсім іншу реальність», – обурюється Гройсман.

Як стверджує прем’єр-міністр, маніпуляція полягає в тому, що є різні соціологічні дослідження, які по-різному визначають, хто долає прохідний бар’єр у Раду.

«Врешті-решт, це вирішувати не окремим політичним діячам, які будують свою політичну кампанію на брехні, а українським громадянам, які мають вільно прийти проголосувати, за кого вони хочуть. Не треба вводити людей в оману», – додав Гройсман.

Голова уряду також заявив, що збирається звернутися до Міністра внутрішніх справ України та Національної поліції України з цього приводу.

Коментуючи заяву Гройсмана, в партії «Європейська солідарність»  заявили, що в ході всієї виборчої кампанії вони максимально коректно поводилися по відношенню до партії, яку очолює прем’єр-міністр, як і до всіх учасників перегонів з демократичного табору.

«Ми ніколи не реагували на агресивні випади Володимира Гройсмана на адресу команди, якій він цілком і повністю зобов’язаний своїм кар’єрним ростом», – сказано в заяві прес-служби.

«Кілька років тому його критика могла б виглядати як сміливість. Але тепер, коли лунає в спину, свідчить про зовсім інші риси характеру. Очевидно, ці риси зрозумілі і виборцям», – додали в «ЄС».

Також у партії Порошенка натякнули, що Гройсман, розуміючи, що його політсила не долає прохідний бар’єр до парламенту, замовляє сумнівні рейтинги, яку малюють йому потрібні цифри.

Очевидно, тут малися на увазі вчорашні результати опитування Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, згідно яких популярність «Української стратегії Гройсмана» раптово досягла 5,4%. Інші соціологічні центри, в тому числі такі авторитетні, як КМІС та «Рейтинг», дають партії прем’єр-міністра не більше 2-3% голосів.

«Головне, щоб, обманюючи виборців, Володимир Борисович і сам не обманувся з фейковими дослідженнями, які малюють йому недосяжний поріг», – додали у партії «Європейська солідарність».

У заяві прес-служби партії Порошенка розповіли, що на початку виборчої кампанії Гройсману пропонували діяти спільно на фоні тих нових викликів, які постали перед країною. Але голова уряду вирішив відмовитися, розраховуючи на перемогу власної політичної сили.

У Порошенка вважають, що вже за кілька днів цю суперечку з Гройсманом розсудять самі виборці, а погрози прем’єр-міністра на свою адресу розглядають як застосування адміністративного ресурсу.

Нагадаємо, що не так давно Гройсман порадив  Зеленському, як змінити голову МЗС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?