Путін дозволив видачу російських паспортів жителям усього Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін дозволив видачу російських паспортів жителям усього Донбасу

Путін дозволив видачу російських паспортів жителям усього Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно якого видача російських паспортів по спрощеній процедурі поширюється на громадян України, що проживають не тільки на окупованій території, але й також в районах Донецької та Луганської областей, підконтрольних українському уряду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний інтернет-портал правової інформації РФ.

Згідно указу Путіна, отримати російські паспорти можуть лише ті жителі Луганщини та Донеччини, які були зареєстровані на цій території станом на 7-ме та 27 квітня 2014 року.

«Це пов'язано з великою кількістю звернень мешканців цих регіонів за громадянством РФ», – стверджують в адміністрації президента РФ.

Як відомо, 24 квітня цього року Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих ДНР і ЛНР. Однак за три місяці масової роздачі паспортів так і не відбулось, на відміну від Криму, де аналогічна процедура була здійснена максимально швидко.

Станом на 17 липня російські паспорти отримали лише 10 тисяч жителів ОРДЛО. У першу чергу паспорти РФ видаються тим, хто пов’язаний з терористичними угрупованнями ДНР та ЛНР.

Нагадаємо, що сьогодні у Путіна розповіли, чи стануть «ДНР» та «ЛНР» незалежними республіками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?