У Мінську домовилися про постійне перемир’я на Донбасі та обмін полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінську домовилися про постійне перемир’я на Донбасі та обмін полоненими

У Мінську домовилися про постійне перемир’я на Донбасі та обмін полоненими
Джерело:  online.ua

Вже з 21 липня на лінії зіткнення на Донбасі має розпочатись нове перемир’я. Про це у своєму Facebook повідомила Дарка Оліфер – речниця представника України у ТКН, екс-президента Леоніда Кучми, повідомляє ONLINE.UA.

Також планується провести обмін полоненими у форматі 101 бойовиків на 50 українських бранців. Офіційно підтверджено місцезнаходження 69 громадян, яких Україна прагне звільнити.

За словами Дарки Оліфер, перемир’я на Донбасі має розпочатися опівночі 21 липня за київським часом. Передбачається, що воно буде не тимчасовим, а постійним та всеосяжним.

«Сторони переговорів домовились у стислий термін провести роботу в двох паралельних напрямках: юридична очистка і підготовка до взаємного звільнення осіб», – написала прес-секретарка Кучми.

Досягнуто домовленість про одночасний, синхронний демонтаж фортифікаційних споруд. Першими знесуть свої укріплення на мосту біля Станиці Луганської представники ОРДЛО, після чого українська сторона його відремонтує. Представники ОРДЛО також пообіцяли прибрати символи своїх квазіугруповань.

Нагадаємо, що сьогодні Путін дозволив видачу російських паспортів жителям усього Донбасу. Ще є прямим порушенням Мінських переговорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?