Нацбанк повідомив українцям приємні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк повідомив українцям приємні новини

Нацбанк повідомив українцям приємні новини
Джерело:  online.ua

Очільник НБУ Яків Смолій заявив, що в червні 2019 року інфляція у річному вимірі становила 9%, наблизившись до траєкторії квітневого прогнозу після її відхилення у попередні місяці під дією тимчасових факторів, і буде поступово уповільнюватися.

Про це чиновник повідомив під час брифінгу щодо рішення Правління Національного банку з монетарної політики, передає ONLINE.UA.

Смолій пояснив, що вагомим чинником, який стримував фундаментальний тиск на ціни, була жорстка монетарна політика.

"У тому числі через зміцнення обмінного курсу відносно валют країн-торговельних партнерів та зниження інфляційних очікувань населення, бізнесу, банків та фінансових аналітиків. Водночас показники інфляції залишалися порівняно високими як через тиск з боку споживчого попиту та виробничих витрат, так і значні темпи зростання адміністративно регульованих цін", - каже глава НБУ.

За прогнозами експерта, інфляція буде надалі поступово уповільнюватися. В НБУ кажуть, що уже на кінець 2019 року інфляція знизиться до 6,3%, а на початку наступного повернеться до цільового діапазону та досягне середньострокової цілі 5% наприкінці 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник глави НБУ Дмитро Сологуб прогнозує, що економіка України буде виглядати трохи краще в другому півріччі, ніж очікував Національний банк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?