Соратники Зеленського повернули Росії гроші - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Соратники Зеленського повернули Росії гроші - перші подробиці

Соратники Зеленського повернули Росії гроші - перші подробиці

Російська медіа-компанія "Грін Філмс", яка через кіпрську фірму належить соратникам президента Зеленського, повернула отримані з бюджету РФ гроші на фінансування фільму "Вниз". Про це повідомляють журналісти програми розслідувань "Схеми", передає ONLINE.UA.

Вдалося з'ясувати, що за даними Єдиного порталу бюджетної системи РФ, 4 квітня 2019 року Мінкультури Росії і "Грін Філмс" уклали додаткову угоду, згідно з якою було прийнято рішення про розірвання договору від 25 жовтня 2017 року про фінансування фільму "Вниз" із бюджету Росії.

В угоді сказано, що "Грін Філмс" повернула вже отримані кошти від Мінкультури Росії платежем від 19 лютого 2019 року.

"Йшлося про 35 млн рублів - за курсом на момент отримання ця сума становила понад 16 млн грн. Також відповідно до третього пункту нової угоди, "Грін Філмс" зобов'язана виплатити відсотки Міністерству культури Росії в розмірі 3 мільйони 160 000 рублів "за користування грошовими коштами федерального бюджету".

 Нагадаємо, що на початку 2019 року журналісти знайшли у Володимира Зеленського бізнес в Росії, попри його запевнення, що бізнес був закритий ще в 2014 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський заявив, що Україна готова обміняти  головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на українського режисера Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?